DeFi-prosjektet Aave låser opp sikkerhet med versjon 2-utgivelse

Brukere kan nå handle eiendeler mens de er låst som desentralisert finansiell sikkerhet.

Den desentraliserte finansnisje i krypto har vokst i 2020, og betaler brukerne renter på låste midler (sikkerhet) i bytte mot lån. DeFi-protokollen Aave presenterte nylig sin andre versjon, V2, og tilfører sektoren ytterligere potensial.

“I DeFi ble eiendeler som ble brukt som sikkerhet, bundet, men nå med V2 er det gratis å handle,” sier Aave-grunnlegger Stani Kulechov i et blogginnlegg torsdag. “Brukere kan handle med sine innskuddsmidler, i alle valutaer som støttes i Aave-protokollen, selv når de brukes som sikkerhet.”

Forskjellige kjepphuk DeFi-protokoller og deres relaterte eiendeler har økt i popularitet gjennom hele 2020. Ett prosjekts eiendel, YFI, til og med steget fra mindre enn $ 1.000 og oppover $ 38.000 i sommer. Mye av aktiviteten i DeFi-rommet dreier seg om å låse kryptoaktiva som sikkerhet på plattformer, og tjene renter mens du mottar lånte eiendeler i retur, som deretter omdisponeres.

Å tillate handel med låste eiendeler legger også til metoder for avviklingsbeskyttelse, postdetaljene. I tillegg viser Aaves versjon to flere andre fremskritt, inkludert forbedringer av flash-lån og bruk av sikkerhet for avstemming av lån, som i det vesentlige fjerner trinn og transaksjoner fra ligningen. Tidligere trengte en låntaker uten ekstern kapital flere sykluser med å trekke, bytte og delvis slukke gjeld for å stenge sin posisjon.

Andre oppdateringer i V2 inkluderer flash-avviklinger, batch-flash-lån, gjeldstokering, egen kredittdelegering, gassoptimalisering og lånerente-variasjoner. Når Aave overgår til sin andre versjon, har teamet konstruert parametere som lar brukerne opprettholde lån under flyttingen.

“Nylig ble AIP-3 overført for å gjøre overgangen fra V1 til V2 mer sømløs,” informerer Aave om innlegget. “Ved å bruke et Flash Loan-drevet migreringsverktøy, vil brukerne være i stand til å gjøre overgangen uten å måtte stenge sine V1-låneposisjoner,” legger oppskriften til. “Dette migreringsverktøyet vil bli introdusert senere, så hvis du har V1-posisjoner, trenger du ikke å lukke dem.”

Som om disse oppdateringene ikke var nok, la protokollen også til andre beskyttelsestiltak for den totale driften. “V2 introduserer også en Reserve Factor for å finansiere DAOs langsiktige bærekraft,” nevner innlegget.

DeFi beveger seg utrolig raskt, sett av antall raske utviklinger, matchet med elven av penger som raskt har sluttet seg til sektoren.