Meerdere gegevenspunten suggereren dat de bullrun in 2017-stijl van Bitcoin is begonnen

Gegevens over het sociale sentiment, versterkende fundamentals en on-chain-analyse suggereren dat Bitcoin aan de vooravond staat van een bull-run in 2017-stijl.

Vorige week zag Bitcoin ( BTC ) zijn prijs stijgen met 6,95%, van $ 10.804 op 5 oktober tot $ 11.555 op 12 oktober. De stijging markeerde de best presterende week voor de prijs van The News Spy sinds juli en gegevens tonen een merkbare verschuiving in het marktsentiment rond het digitale bezit.

Volgens gegevens van TheTie, een alternatieve dataprovider voor digitale activa, heeft de dagelijkse sentimentscore voor Bitcoin 62,4 bereikt. De statistiek meet de toon van gesprekken op Twitter om een ​​positief of negatief sentiment in de markt af te leiden, en elke score boven de 50 impliceert dat het marktsentiment positief is.

Bitcoin-prijs versus sentiment

Bitcoin en de rest van de crypto-industrie kregen begin oktober behoorlijk wat negatieve pers te verduren. De CFTC en DOJ kraakten de BitMEX-uitwisseling aan en beschuldigden het bedrijf van het illegaal exploiteren van een derivatenbeurs op 1 oktober en de Britse FCA verbood op 6 oktober retail-cryptocurrency-derivaten .

Geen van deze gebeurtenissen leverde echter de negatieve resultaten op die veel beleggers verwachtten . Bovendien werd het negatieve nieuws gevolgd door bullish verhalen zoals Square die 1% van zijn activa aan Bitcoin toewijst .

Over het algemeen blijven bullish signalen zich opstapelen voor Bitcoin en naarmate het digitale activum steeg tot $ 11.500, steeg de totale marktkapitalisatie van de hele sector met 6% van $ 339 miljard naar $ 359.

Bovendien bleek uit een recent rapport waarin meer dan 30 panelleden werden ondervraagd, waaronder eToro’s cryptocurrency-commentator David Derhy, Alpha5 CEO, Vishal Shah, en LMAX Group-valutastrateeg, Joel Kruger, dat Bitcoin volgens het panellid tegen het einde van 2020 $ 14.283 zal bereiken. gemiddeld.

Blockchain-activiteit komt overeen met sentiment

Talrijke on-chain-statistieken komen ook overeen met het positieve sentiment rond Bitcoin. Terwijl de activiteit van investeerders aantrekt, moet de prijs nog volgen. Volgens Willy Woo, analist voor cryptovaluta, duidt dit op een toename van de ‘investor activity’, een activiteit die nog moet worden verrekend in de prijs van Bitcoin. Woo zei :

“Investeerdersactiviteit” is gebaseerd op het on-chain volume. Dit komt omdat wanneer BTC tussen portemonnees tussen twee verschillende deelnemers beweegt, we aannemen dat er een betaling voor was off-chain (fiat of alt-coin). Het is een onvolmaakte maatstaf, maar benadert wat er aan de hand is. “