8. December 2023

Ifølge noen analytikere har markedet for bitcoin stanset litt i løpet av de siste to månedene.

Bitcoin trading har falt

Det London-baserte Bitcoin Code og kryptoanalysikfirmaet Crypto Compare har lagt ut en rapport som lyder:

Spotvolumene har gradvis avtatt i løpet av juni måned, og representerer nå omtrent halvparten av de daglige volumene som ble sett i forrige måned. Børs med kryptoderivater opplevde et volumfall på 35,7 prosent.

Handelen gjennom verdens største kryptobørs sank med nesten 40 prosent i juni måned. Det store spørsmålet er “Hva pokker skjedde?” Tross alt var dette bare en drøy måned etter at mange analytikere var av den oppfatning at bitcoin og kryptohandel hadde nådd høydepunkter, delvis takket være den spredte coronavirus-pandemien.

Mange trodde at takket være løslatelse av stimulansekontroller og andre økonomiske midler ment å pumpe penger tilbake i økonomien og bekjempe virkningene av viruset, kan inflasjon og andre økonomiske problemer potensielt oppstå på grunn av at den amerikanske regjeringen bare trykket ut penger av tynn luft. Som et resultat er det angivelig at mange mennesker så bitcoin og crypto i et helt nytt lys – som verktøy for potensielt å sikre sin formue mot økonomiske underganger, beskytte pengene sine og holde porteføljene stabile.

Men nå ser ideen ut til å ha snudd seg. Med bevis på at handelen har gått betydelig ned, lurer man på hvor mye av det innledende positive følelsen var sant. Mange analytikere er nå redde for at en kryptovinter er over oss, likt med forholdene vi ble møtt med på slutten av 2018.

Charles Hayter fra Crypto Compare sier at dette ikke nødvendigvis er en dårlig ting, men at med tider å være det de er, har handel falt og hodling har blitt en mer praktisk avgjørelse. Sier han:

Folk er i ferd med å snakke seg ned og ‘hodle’ [en bransjebegrep for å holde fast på kryptoaktiver]. Friksjoner mellom fiat og crypto avtar, og du har en form for Greshams lov der eiendelen som ikke kan utvannes, blir fristed for valg. Dette kan sees i dataene og i antall produkter som vises globalt og tillater tradisjonell markedspengeeksponering for denne aktivaklassen gjennom børshandlede produkter.

Andre føler at handel har blitt satt av til bitcoin velger å nå femsifret rekkevidde igjen. Selv om det har skjedd noen få ganger i år allerede, har bruddene på $ 10.000-merket vært relativt korte, med et i begynnelsen av juni bare i timevis.

Valutaen må treffe 10 000 dollar

Alex Kuptsikevich – finansanalytiker hos FxPro – uttalte:

Bitcoin’s sidevendige prisutvikling har allerede pågått for lenge. Situasjonen minner nå om månedene før november 2018, da en utvidet periode med svak dynamikk ble til en kollaps til det laveste nivået som ble sett under kryptovinteren.