Sub $10K Inkomend? Bitcoin-prijsformulieren Bearish Double-Top na tweede afwijzing bij $10.580

Vanaf het schrijven van deze regels is de prijs van Bitcoin in de laatste paar uur teruggevallen tot het $10.300-niveau, nadat de beren een tweede breakout-poging van de huidige reeks overmeesterden.

Als we de kaarsen van dichterbij bekijken over het tijdsbestek van 1 uur, lijkt het erop dat deze laatste zet door walvishandelaren werd georkestreerd om kleinere handelaren te laten denken dat BTC eindelijk uit zijn assortiment brak (boven $10.500) voordat ze er op dumpten.

De prijzen schommelden in enkele minuten boven de $120, gevolgd door een periode van zijdelingse consolidatie, en vervolgens een bearish correctie die Bitcoin Loophole terugbracht naar waar het begon.

Nu hebben we twee duidelijke fakeouts (gemarkeerd door gele cirkels hieronder) uit het huidige bereik tussen $10.470 en $9.950, die beide een piek bereikten rond het $10.580 niveau.

Prijsniveaus om te kijken op de korte termijn

Voorafgaand aan de uitverkoop had de BTC-prijs meer dan vier dagen lang een sterk stijgende lijn (de gemarkeerde witte lijn) gevolgd, zoals te zien is op de 4-uursgrafiek. Nu, met $9 miljard ontdaan van de crypto-markten, zal deze eerdere steun nu waarschijnlijk omslaan in een sterk weerstandsniveau.

De bovenste weerstandszone tussen $10.400 en $10.470 zal een belangrijk gebied blijven voor stieren om op korte termijn door te breken. Ter herinnering, dit was de vorige hoogte van 2020 voor het grootste deel van het huidige jaar tot nu toe.

De EMA-lijn van 4 uur 50 (blauw) zou nu ook moeten fungeren als een weerstand op korte termijn nadat de prijzen eronder braken tijdens de laatste crash.

Als we naar de dagelijkse BTC/USD grafiek kijken, zien we dat de recente afwijzing ook samenviel met prijzen die de 0,236 Fibonacci lijn (blauw) raakten. Dit specifieke niveau is in deze periode een kritische weerstand geweest en heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin zich na de extreme flash-crash op 3 september meermaals heeft kunnen herstellen.

De dagelijkse 200EMA lijn (rood) wordt momenteel bevochten door zowel bullish als bearish BTC-handelaren. Dit voortschrijdend gemiddelde is een belangrijk S/R-niveau geweest voor BTC-prijzen en zou de stieren de nodige houvast moeten bieden om de bovenste range opnieuw te testen als ze er tijdens de handelssessie van vandaag in slagen om erboven te sluiten.

Kortetermijnsteunen om op te letten als de downtrend zich uitbreidt, omvatten de $10.200, $10.170 en psychologische $10K-levels.

De primaire kanaalondersteuning op de daggrafiek (zie het gele kanaal) moet ook geobserveerd worden om een goed perspectief te krijgen op de vooruitzichten op de middellange termijn van Bitcoin. Als de prijs van Bitcoin onder deze cruciale ondersteuning sluit, zal het voor het eerst sinds 26 april 2020 zijn, wat verwoestend zou zijn voor het marktvertrouwen en het bullish sentiment.

Totaal marktkapitaal: 344 miljard dollar

Bitcoin-marktkapitaal: $190 miljard

Bitcoin Dominance: 55.5%

*Gegevens door Coingecko